Bekijk de webversie
Beste crisisfunctionaris,

Dompel je onder in de wereld van crisisbeheersing op de Multi Vakdagen 2025. We hebben 14 uiteenlopende workshops voor jullie georganiseerd! Of je nu wilt leren van bijzondere incidenten, je kennis wilt bijspijkeren of meer wilt weten over weerbaarheid: je vindt het allemaal terug op de Multi Vakdagen!

Dit jaar hebben we een primeur: je kan direct jouw voorkeur aangeven voor de workshops die je wilt volgen. 

Je bent van harte uitgenodigd op woensdag 22 of donderdag 23 januari 2025. 
 
Afwisselend en leerzaam programma

Vanaf 08:45 uur ontvangen we je graag met een kop koffie of thee en we starten de dag om 09:15 uur. Tussen de workshops door is er voldoende tijd om te netwerken en te lunchen. We sluiten de dag om 15:30 uur af met een borrel. Tijdsplanning en de workshops zien er op beide dagen hetzelfde uit.
 
Workshops

We hebben verschillende workshop voor jullie georganiseerd. Hieronder vind je een korte toelichting per workshop en via deze link download je de uitgebreide toelichting van de workshops. Bij je aanmelding kun je 5 workshops van je voorkeur aangeven, je volgt uiteindelijk 4 workshops. 

Workshop 1: Brand Velderwoude

De leider CoPI en OvD-BZ nemen je mee in dilemma’s bij de brand parkeergarage Velderwoude met extreme weeromstandigheden in Den Bosch.  
 

Workshop 2: Vliegtuigcrash A58 op 31 juli 2024  

De communicatieadviseur CoPI neemt ons mee in een terugblik op de vliegtuigcrash bij de A58 in Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. 
 

Workshop 3: Belangrijkste leerpunten van de industriebrand in Oss (Vice Versa) 

Samen met specialist lerend vermogen en evalueren Marc Jaegers blikken we terug op de grote industriebrand in Oss waar 250 crisisfunctionarissen gelijktijdig zijn ingezet. 

Workshop 4: Terugblik brand- en schietincident Erasmus MC Rotterdam 2023 

We bekijken de dilemma's en aandachtspunten rondom het brand- en schietincident in Rotterdam bij o.a. het academische ziekenhuis Erasmus MC. 

Workshop 5: Ontdek de kracht van burgerparticipatie in veiligheid 
Tijdens deze interactieve workshop leer je hoe je effectief burgers kunt betrekken bij veiligheidsvraagstukken in onze regio. 

 

Workshop 6: Toepassing landelijk crisisplan extreem geweld en terrorisme in onze regio 

Welke (operationele) dilemma's kunnen ontstaan tussen operationele diensten en wat kan dit specifiek betekenen voor een extreeem geweld situatie in bijvoorbeeld de PI in Vught?

 

Workshop 7: Landelijke crisisbeheersing bij cyberincidenten 

Het Nationaal Crisiscentrum en het Nationaal Cybersecuritycentrum nemen je mee in de wereld van cybercrisisbeheersing: van veiligheidsregio tot rijk. 
 

Workshop 8: Groot Geneeskundige Bijstand – de ruggengraat van medische noodhulp   

Uitleg over de Groot Geneeskundige Bijstand en de fascinerende wereld van de medische noodhulp. 

Workshop 9: Hoe vind ik mijn naaste tijdens een grote ramp? 

Uitleg over de inzet van het slachtofferinformatiesysteem (SIS) bij grote rampen waar grote groepen (niet-zelfredzame) mensen getroffen zijn en je elkaar niet kunt bereiken. Hoe werkt het? 

 

Workshop 10: Gevaren van nieuwe energiedragers 

Deze workshop biedt kennis en praktische vaardigheden om veilig en effectief te kunnen optreden bij incidenten waarbij bijvoorbeeld thuisbatterijsystemen, elektrische voertuigen of andere nieuwe energiedragers bij betrokken zijn. 
 

Workshop 11: Informatiegestuurde Veiligheid neemt je mee in diverse crisisfases 

We geven je een kijkje achter de schermen in de processen van eerdere incidenten tijdens de koud-lauwe en warme fase bij een crisis. 

 

Workshop 12: Urban Survival - een handelingsperspectief voor gezinnen van hulpverleners 

Versterk jouw eigen zelfredzaamheid (en die van familie en vrienden) door het krijgen van inzicht in essentiële en praktische overlevingsvaardigheden en noodplannen. 


Workshop 13: Black Swans - voorbereiden op het onbekende als Regionale Crisisorganisatie
We reflecteren op de precieze taak van hulpverleningsdiensten tijdens situaties die je niet had verwacht. Hoe voer je deze taak uit en wat betekent dit voor planvorming en personeel dat je inzet?

Workshop 14: Maatschappelijke weerbaarheid
Vanuit het landelijk NIPV Programma ResilientNL (Versterken Maatschappelijke Weerbaarheid en Veerkracht) nemen Paul Gelton en Femke van den Berg jullie mee in "waarom" en "hoe" we een beweging in gang willen zetten om het totale maatschappelijke potentieel in te kunnen zetten in de voorbereiding op en tijdens crises.



 
Meld je aan!

Aanmelden kan via onderstaande buttons. Let op, dit is voor elke dag een andere button. Meld je uiterlijk 25 november aan. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw kolomvertegenwoordiger (afzender van deze e-mail).

Ben je onverhoopt verhinderd? Meld je dan af via moto@vrbn.nl. Zo komt er een plek vrij voor iemand anders.
Woensdag 22 januari
 
Donderdag 23 januari
Parkeren

Kom je met de auto? Om de dag duurzamer te beginnen, kijk of je kunt carpoolen. Je kunt kosteloos je auto parkeren bij Meeters. De locatie is ook met het OV te bereiken.

Let op: er zijn een aantal parkeerplaatsen specifiek gereserveerd voor piketfunctionarissen. 
Locatie

Meeters Vergadercentrum
Hockeyweg 5
5405 NC Uden
Meer informatie
Wil je meer weten of heb je vragen? Neem contact op met je kolomvertegenwoordiger of mail naar moto@vrbn.nl.                                                afmelden