Nieuws

Op deze pagina vindt u onze nieuwsberichten.
 • Wachttijden op de Spoedeisende Hulpen (SEH's) nemen toe, ambulancepersoneel moet wachten om patiënten over te kunnen dragen aan het ziekenhuis en medewerkers draaien dubbelen diensten. Als ze tenminste niet zelf ziek zijn. Kortom: ziekenhuizen raken overbelast door het grote aanbod van grieppatiënten.
  Lees verder
 • Veel ouderen blijven tegenwoordig tot op hoge leeftijd zelfstandig thuis wonen. Behalve deze ouderen zelf signaleren ook hun mantelzorgers en de hulpdiensten zoals ambulance, brandweer en politie dat deze trend gepaard gaat met een verhoogd risico voor hen om slachtoffer te worden van onveilige thuissituaties, zoals brand, inbraak en valincidenten.
  Lees verder
 • Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) start op 10 oktober met het versturen van jodiumtabletten naar 1,2 miljoen huishoudens in Nederland. Dit duurt naar verwachting twee weken. Het ministerie van VWS biedt de tabletten aan, om ons land goed voor te bereiden op een mogelijk kernongeval, net zoals we ons voorbereiden op andere mogelijke incidenten. De kans op een ongeval met een kerncentrale is overigens klein, want kerncentrales moeten voldoen aan strenge veiligheidseisen. De Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming ziet daarop toe.
  Lees verder
 • Samen werken we aan een veiligere regio. Daarom is op 23 mei jl. de Imagineering Challenge Zorg en Veiligheid gestart. We kijken terug op een mooie en geslaagde kick-off sessie. Een impressie van deze bijeenkomst is te zien in onderstaand filmpje. Doe jij mee bij een volgende sessie?
  Lees verder
 • “Onlangs hebben wij met drie medewerkers van Zorgverlener Vivent voor het eerst deelgenomen aan een CoPI- oefening. Dat was een prima ervaring die ons veel heeft gebracht. Wat ons betreft een aanrader voor andere zorginstellingen en als het enigszins kan, doen we dit vaker."
  Lees verder
 • Het jaar 2016 was er een van positieve veranderingen en vernieuwingen. We hebben als GHOR belangrijke stappen gezet in de verdere invulling van onze rol binnen het netwerk van zorg- en veiligheidspartners. Vooral onze regierol heeft een belangrijke impuls gekregen. We zijn steeds beter in staat om samen met onze ketenpartners inhoud te geven aan de crisis- en rampenbestrijding vanuit ‘de witte kolom’.
  Lees verder