Nieuws

Op deze pagina vindt u onze nieuwsberichten.
 • Werken voor de GHOR betekent werken aan veiligheid. Wij zijn er voor alle gemeenten in de regio’s Midden- en West-Brabant en Brabant Noord. We voeren voor hen taken uit op het gebied van geneeskundige hulpverlening, crisisbeheersing en rampenbestrijding. We zijn daarmee een onmisbare schakel in de veiligheidsketen.
  Lees verder
 • Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) start op 10 oktober met het versturen van jodiumtabletten naar 1,2 miljoen huishoudens in Nederland. Dit duurt naar verwachting twee weken. Het ministerie van VWS biedt de tabletten aan, om ons land goed voor te bereiden op een mogelijk kernongeval, net zoals we ons voorbereiden op andere mogelijke incidenten. De kans op een ongeval met een kerncentrale is overigens klein, want kerncentrales moeten voldoen aan strenge veiligheidseisen. De Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming ziet daarop toe.
  Lees verder
 • Samen werken we aan een veiligere regio. Daarom is op 23 mei jl. de Imagineering Challenge Zorg en Veiligheid gestart. We kijken terug op een mooie en geslaagde kick-off sessie. Een impressie van deze bijeenkomst is te zien in onderstaand filmpje. Doe jij mee bij een volgende sessie?
  Lees verder
 • “Onlangs hebben wij met drie medewerkers van Zorgverlener Vivent voor het eerst deelgenomen aan een CoPI- oefening. Dat was een prima ervaring die ons veel heeft gebracht. Wat ons betreft een aanrader voor andere zorginstellingen en als het enigszins kan, doen we dit vaker."
  Lees verder
 • Het jaar 2016 was er een van positieve veranderingen en vernieuwingen. We hebben als GHOR belangrijke stappen gezet in de verdere invulling van onze rol binnen het netwerk van zorg- en veiligheidspartners. Vooral onze regierol heeft een belangrijke impuls gekregen. We zijn steeds beter in staat om samen met onze ketenpartners inhoud te geven aan de crisis- en rampenbestrijding vanuit ‘de witte kolom’.
  Lees verder
 • Een geweldige podiumplek voor Yvonne Postma-Cornelissen van Brandweer Midden- en West-Brabant en Ike Kroesbergen van GGD West-Brabant gisteren tijdens de GGD GHOR Dragons’ Den ‘Sociale en fysieke veiligheid’! Samen met nog zes andere inzendingen zaten zij in de race om de innovatieprijs 2016. Ze gingen niet met de geldprijs naar huis, maar hun idee ‘De Digitale Toolbox wijkveiligheid ’ werd wel door Djoeke van Dale van RIVM Centrum Gezond Leven geadopteerd! Dit houdt in dat zij haar kennis, ervaring en netwerk aanbiedt om zo samen het idee verder vorm te geven. Begin 2017 gaan ze hiermee aan de slag.
  Lees verder