Samen werken we aan een veiligere regio. Daarom is op 23 mei jl. de Imagineering Challenge Zorg en Veiligheid gestart. We kijken terug op een mooie en geslaagde kick-off sessie. Een impressie van deze bijeenkomst is te zien in onderstaand filmpje. Doe jij mee bij een volgende sessie?

Impressie Kick-Off

 

De eerste sessie - de analyse fase - stond in het teken van het doordenken van de 14 zoekrichtingen [link naar zoekrichtingen], voortkomend uit de taskforce Veiligheid in Zorg en Industrie van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Problematieken zijn aan bod gekomen zoals het tekort aan goede ogen en oren, gebruik van real-time informatie, vrijwilligerswerk 2.0, ondoelmatigheid in de ketens, etc. Wat is de situatie, waar liggen de trends en waar de kansen?

Met de uitkomst van de eerste sessie hebben we een belangrijke stap gezet naar het verminderen van risico's. Momenteel zijn we bezig met een selectie. Wat zijn de overeenkomstige en gezamenlijke wensen en behoeften? Welke hebben de meeste potentie op impact als ze ingevuld worden. In de volgende fase van de Imagineering Challenge gaan we hierop broeden en werken richting concrete oplossingen.
Daarvoor willen we u van harte uitnodigen, want we hebben in de eerste sessie al gemerkt: we moeten het samen doen, vanuit verschillende invalshoeken!

Doet u mee?

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant en GHOR Brabant Midden-West-Noord nodigen u uit om met ons deze next step te zetten. De volgende fase is bijzonder interessant! We gaan onder begeleiding aan de slag om out-of-the-box oplossingen te bedenken. Een foodimagineer gaat ons dat bovendien laten proeven en ervaren op 6 juni.
Let op: ook als u bij de eerste sessie niet aanwezig was, kunt u nu nog prima instappen en bijdragen.

Wanneer?

Fase 2, het broeden, is gesplitst over twee dagen gezien het aantal onderwerpen. U kunt bij beide aanwezig zijn, of een van de twee kiezen. Wij zijn altijd blij met uw aanwezigheid!
Ze vinden plaats op:
- Donderdagmiddag 1 juni tussen 13.00-17.00 uur (inclusief versnaperingen)
- Dinsdagochtend 6 juni tussen 9.00-13.00 (inclusief speciale lunch van foodimagineer)

Locatie

Brandweerkazerne, Vaartweg 1 te Oosterhout.
Volg het bord parkeerplaats bezoekers, rechtsaf na de kazerne.

Aanmelden

Helpt u mee aan minder risico op schade en slachtoffers? Top! Aanmelden kan bij Thomas Spanjers via twaalf@twaalf.nu of 06-20075699. Ook voor meer informatie is Thomas bereikbaar.