De wereld waarin wij werken verandert razendsnel en informatie speelt daarbij een cruciale rol. De toepassingen zijn ongekend en van grote waarde voor onze organisatie. Ken jij de meerwaarde van informatiemanagement en weet jij onze zorgpartners te enthousiasmeren hiermee actief aan de slag te gaan? Wil jij als echte netwerker aan de slag in een dynamische crisisorganisatie met zo’n 25 bevlogen professionals? Wij zoeken namelijk een nieuwe collega die proactief op zoek gaat naar creatieve en innovatieve oplossingen voor informatievraagstukken en deze helpt implementeren. Krijg jij hier energie van? Dan hebben wij misschien wel dé functie voor jou.

Dit zijn wij

De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) houdt zich 24/7 bezig met het voorbereiden, voorkomen en bestrijden van rampen en crises. Wij verbinden hiervoor de gezondheidszorg, het veiligheidsdomein en het openbaar bestuur met elkaar. Met collega-hulpdiensten, burgers, de samenleving om ons heen en alle organisaties die op het gebied van publieke gezondheid en veiligheid iets kunnen betekenen. Daarom zijn wij in de regio’s Midden-West Brabant en Brabant-Noord ook nauw verbonden aan de GGD.

Jouw rol

Als informatiemanager professionaliseer en optimaliseer je de uitwisseling van informatie tussen alle zorg- en veiligheidspartners in een groot deel van Brabant. Je bent samen met je andere GHOR-collega’s er verantwoordelijk voor dat partners de juiste informatie op het juiste moment ontvangen, ten behoeve van een goede besluitvorming bijvoorbeeld tijdens een ramp of crisis. Zo vergroten wij met elkaar de veiligheid in de regio. Als informatiemanager heb je hierin een trekkersrol. De komende periode willen wij deze wijze van kennisdelen verder uitbouwen en innoveren. Daarbij is aansluiting en samenwerking met GGD organisaties en veiligheidsregio’s in Brabant een speerpunt.

Jouw verantwoordelijkheden

Je takenpakket is breed en divers en houdt onder andere het volgende in:

 • Je maakt de informatiebehoefte bij onze zorgpartners inzichtelijk en bedenkt hiervoor passende oplossingen.
 • Je analyseert multidata en zet ongestructureerde data om naar bruikbare informatie en adviezen.
 • Je signaleert gevraagd en ongevraagd welke relevante informatie door moet naar zorg- en veiligheidspartners.
 • Je neemt deel aan relevante landelijke en regionale netwerken.

Jouw profiel

 • Je bent een teamspeler maar ook goed in staat om zelfstandig te werken.
 • Je voelt verantwoordelijkheid en toont eigenaarschap voor de onderwerpen waarvoor jij aan de lat staat.
 • Je bent analytisch en beleidsmatig goed, maar weet zaken ook in de praktijk te brengen.
 • Je hebt voelsprieten voor wensen van (toekomstige) partners.
 • Je hebt oog voor landelijke ontwikkelingen en kunt deze borgen binnen de eigen regio.
 • Je volgt trends op jouw vakgebied en vertaalt deze pro-actief naar de eigen organisatie.

Wat neem je mee

 • Een relevante afgeronde HBO of WO, bijvoorbeeld Informatiekunde
 • Minstens 3 jaar werkervaring
 • Kennis en ervaring vanuit andere sectoren is een pré
 • Affiniteit met zorg, veiligheid en intelligence is een pré
 • Communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
 • Sterk analytisch vermogen
 • Flexibiliteit en bereidheid om volgens rooster oproepbaar te zijn (piketfunctie) tijdens crises

Wat wij bieden

Wij bieden je een afwisselende baan, in een organisatie waar je veel vrijheid hebt in de manier waarop jij je werk doet. Tegelijkertijd hoort daar ook veel verantwoordelijkheid bij en commitment met onze organisatie en onze doelstellingen. Kortom, een bijzondere werkomgeving waarin je je eigen krachten en talenten kunt ontdekken en benutten. Het salaris dat hoort bij de functie van informatiemanager is marktconform.

Heb je interesse?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Ingrid Meijer via 06-55 75 18 21.

Zie jij jezelf in deze netwerkomgeving werken? Upload dan je sollicitatie met een beknopt CV uiterlijk woensdag 27 maart via onderstaande knop 'Solliciteer direct'. En wie weet kom je binnenkort bij ons op gesprek. De eerste gesprekken worden gepland in de eerste week van april.

Ps. een onderzoek naar je teamrolprofiel volgens Lumina Spark kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

 

Solliciteer direct