Nieuws

Op deze pagina vindt u onze nieuwsberichten.
 • Op 30 augustus en 4 september 2018 werd in Tilburg het startschot gegeven voor het project Informatiemanagement in het geneeskundig netwerk. Het doel: het 24/7 uitwisselen van relevante informatie over incidenten tussen ziekenhuizen, huisartsenposten, ambulancediensten, GGD en de GHOR.
  Lees verder
 • Nu na een lange droge periode de eerste regen weer is gevallen en er nog meer buien voorspeld zijn, lijken de problemen met droogte voorbij. Niets is echter minder waar. In beken, sloten en plassen blijft de waterkwaliteit slecht. De komende periode kan nog steeds blauwalg, botulisme en vissterfte in natuurwater voorkomen. Er kunnen gezondheidsrisico’s zijn, voorzichtigheid is geboden!
  Lees verder
 • Wachttijden op de Spoedeisende Hulpen (SEH's) nemen toe, ambulancepersoneel moet wachten om patiënten over te kunnen dragen aan het ziekenhuis en medewerkers draaien dubbelen diensten. Als ze tenminste niet zelf ziek zijn. Kortom: ziekenhuizen raken overbelast door het grote aanbod van grieppatiënten.
  Lees verder
 • Veel ouderen blijven tegenwoordig tot op hoge leeftijd zelfstandig thuis wonen. Behalve deze ouderen zelf signaleren ook hun mantelzorgers en de hulpdiensten zoals ambulance, brandweer en politie dat deze trend gepaard gaat met een verhoogd risico voor hen om slachtoffer te worden van onveilige thuissituaties, zoals brand, inbraak en valincidenten.
  Lees verder
 • Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) start op 10 oktober met het versturen van jodiumtabletten naar 1,2 miljoen huishoudens in Nederland. Dit duurt naar verwachting twee weken. Het ministerie van VWS biedt de tabletten aan, om ons land goed voor te bereiden op een mogelijk kernongeval, net zoals we ons voorbereiden op andere mogelijke incidenten. De kans op een ongeval met een kerncentrale is overigens klein, want kerncentrales moeten voldoen aan strenge veiligheidseisen. De Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming ziet daarop toe.
  Lees verder
 • Samen werken we aan een veiligere regio. Daarom is op 23 mei jl. de Imagineering Challenge Zorg en Veiligheid gestart. We kijken terug op een mooie en geslaagde kick-off sessie. Een impressie van deze bijeenkomst is te zien in onderstaand filmpje. Doe jij mee bij een volgende sessie?
  Lees verder