Nieuws

Op deze pagina vindt u onze nieuwsberichten.
 • Samen werken we aan een veiligere regio. Daarom is op 23 mei jl. de Imagineering Challenge Zorg en Veiligheid gestart. We kijken terug op een mooie en geslaagde kick-off sessie. Een impressie van deze bijeenkomst is te zien in onderstaand filmpje. Doe jij mee bij een volgende sessie?
  Lees verder
 • “Onlangs hebben wij met drie medewerkers van Zorgverlener Vivent voor het eerst deelgenomen aan een CoPI- oefening. Dat was een prima ervaring die ons veel heeft gebracht. Wat ons betreft een aanrader voor andere zorginstellingen en als het enigszins kan, doen we dit vaker."
  Lees verder
 • Een geweldige podiumplek voor Yvonne Postma-Cornelissen van Brandweer Midden- en West-Brabant en Ike Kroesbergen van GGD West-Brabant gisteren tijdens de GGD GHOR Dragons’ Den ‘Sociale en fysieke veiligheid’! Samen met nog zes andere inzendingen zaten zij in de race om de innovatieprijs 2016. Ze gingen niet met de geldprijs naar huis, maar hun idee ‘De Digitale Toolbox wijkveiligheid ’ werd wel door Djoeke van Dale van RIVM Centrum Gezond Leven geadopteerd! Dit houdt in dat zij haar kennis, ervaring en netwerk aanbiedt om zo samen het idee verder vorm te geven. Begin 2017 gaan ze hiermee aan de slag.
  Lees verder
 • Sinds januari 2016 wordt in Nederland bij grote incidenten met veel slachtoffers gewerkt volgens een nieuw bijstandsmodel: Grootschalige Geneeskundige Bijstand (GGB). Binnen dit model werken Ambulancezorg Nederland, Rode Kruis, het Landelijke Netwerk Acute Zorg, GGD, GHOR en het Instituut Fysieke Veiligheid nauw met elkaar samen.
  Lees verder
 • Het Rode Kruis gaat voortaan op een nieuwe manier noodhulp verlenen bij grote rampen of calamiteiten in de regio. Vrijwilligers staan paraat om medische hulp te bieden in een nieuw Noodhulpteam.
  Lees verder
 • Koolmonoxide doodt jaarlijks tenminste elf mensen. Het geurloze gas komt ongemerkt vrij, versuft je tot je bewusteloos raakt en laat je dan, als hulp te laat is, in stilte overlijden.
  Lees verder