';
Een incident bij uw zorginstelling?

Een incident bij uw zorginstelling?

Wanneer hulpdiensten zoals politie, ambulance of brandweer, worden ingeschakeld bij een incident bij een zorginstelling kan een GRIP 1 worden afgekondigd. In dat geval coördineert het CoPI (Commando Plaats Incident) de incidentbestrijding. Vanuit de zorginstelling kan een medewerker worden aangesteld om bij het CoPI aan te sluiten. Hij of zij is de verbinder tussen de hulpdiensten en het crisisteam van de zorginstelling.

Wij kunnen u helpen in de voorbereiding op zo’n incident. Voor de volgende ondersteuning kunt u een beroep op ons doen:

INTRODUCTIECURSUS CRISISBEHEERSING

Bij deze cursus krijgen deelnemers een inkijkje in de werkwijze van de hulpdiensten. Ook leert u wat een GRIP opschaling inhoudt. Het is een basiscursus ook voor deelnemers uit andere sectoren dan de zorg.
Lees verder in het infoblad Introductiecursus Crisisbeheersing

DOORLOOPSESSIE CRISISORGANISATIE

In deze sessie nemen wij met de leden van uw crisisorganisatie door hoe – tijdens een crisis-  de samenwerking tussen de GHOR en de hulpdiensten verloopt in uw zorginstelling. Aan de hand van een fictieve casus in uw instelling bespreken wij rollen, taken en verantwoordelijkheden. Zo’n doorloopsessie is een prima manier om de leden van uw crisisorganisatie nog beter voor te bereiden op hun rol tijdens een crisis.
Lees verder in het infoblad Doorloopsessie Crisisorganisatie

WORKSHOP LIASION COPI

Tijdens deze workshop maakt u  kennis met de rol van verbinder (liaison) CoPI en met de werkwijze van een CoPI. Het volgen van deze workshop is nodig om de rol van  liaison tussen een zorginstelling en CoPI goed te kunnen vervullen.
Lees verder in het infoblad Workshop liaison CoPI

COPI-OEFENING

Het is mogelijk om als zorginstelling aan te sluiten bij een ‘CoPI-oefening’. Aan de hand van een realistisch incident wordt een écht CoPI-overleg beoefend met vertegenwoordiging van alle hulpdiensten. Deze oefeningen worden beperkt aangeboden.

ELLEN MEESTERS
06-10907273
ADVISEUR VAKBEKWAAMHEID
HIN/HON
E-mail